Zoekveld

 
   
verenigingen wat doen we tijdschrijft de toorts wat is vrijzinnigheid lid worden links

 

 

Huis van de Mens Vilvoorde

Frans Gelderstraat 23, 1800 Vilvoorde. tel: 02 253 78 54 - e-mail: vilvoorde@deMens.nu

deMens.nu is het uithangbord van de Unie Vrijzinnige Verenigingen, een koepel van een 35-tal vrijzinnige verenigingen.  Via de Centrale Vrijzinnige Raad  vertegenwoordigt ze de Nederlandstalige  vrijzinnigen  naar de overheid toe.

deMens.nu verzorgt ook vrijzinnig humanistische dienstverlening,  via de huizenvandeMens. Die vind  je in heel Vlaanderen en het Brussels Gewest. Elk huis heeft een eigen dienstverleningsgebied.  Het dienstverleningsgebied van het huisvandeMens Vilvoorde omvat het hele arrondissement Vilvoorde. Onze dienstverlening is kostenloos, en staat open voor iedereen. Wat hebben wij zoal te bieden?

informatie over ethische, maatschappelijke of welzijnsthema’s. We hebben een gespecialiseerde bibliotheek, een waaier aan tijdschriften en tal van informatieve brochures en folders.
vrijzinnig humanistische begeleiding: Iedereen kan al eens een opsteker gebruiken. Onze vrijzinnig humanistisch consulenten staan voor je klaar.
een plechtigheid op maat: Elkaar het ‘ja-woord’ geven, de geboorte of adoptie van je kind. Het afscheid van een dierbare…voorbeelden van betekenisvolle momenten die je met anderen wil delen. Onze  consulenten helpen je om er een mooie, persoonlijke plechtigheid van te maken.
levenseinde: Wij bieden informatie over palliatieve zorg, euthanasie… Wij geven ook advies en hulp bij het opstellen van levenseindedocumenten, zoals een wilsverklaring inzake euthanasie, of een levenstestament, in toepassing van de wet op de patiëntenrechten.
en verder: we organiseren informatieve, educatieve en socio-culturele activiteiten rond thema’s die verband houden met onze dienstverlening, geven voordrachten en vormingen op aanvraag, ontlenen educatief (spel)materiaal…

Meer over ons:www.vlaamsbrabant-demens.nu/huisvandemensvilvoorde

je kunt ons ook volgen op facebook en op LinkedIn